AMSTERDAM - FC Marlène is de belangrijke zesde plaats in de Eredivisie, die mogelijk nog recht geeft aan deelname aan de play-offs, kwijtgeraakt. De Heerhugowaardse zaalvoetballers gingen vrijdagavond met 5-2 onderuit bij Os Lusitanos. De vrouwen van FC Marlène wonnen eerder op avond wel, met het kleinst mogelijke verschil, van de Amsterdammers: 0-1.

FC Marlène kende een bliksemstart in de hoofdstad toen Floris Kemps met een knap schot al binnen de minuut de score opende. Het was de aanzet van een levenidge openingsfase waarin nog drie goals vielen in de eerste tien minuten. Mohamed Chih en Saber Ben Khalou zordegn voor een voorsprong voor Os Lusitanos, maar vervolgens liet aanvoerder Amir Molkârâi op aangeven van Younes Daari de 2-2 aantekenen. Toch ging de thuisploeg door eng fortuin met een voorsprong rusten toen Colin Kamp de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Mika Spigt werkte.

FC Marlène probeerde het na rust wel degelijk, had veel balbezit, maar ook de nodige moeite om een gaatje in de Amsterdamse defensie te vinden. Halverwege de tweede helft wist Soeremly Tevrede na een knappe individuele actie de stand op 4-2 te brengen. De gasten probeerden het nog met een meevoetballende keeper, maar in de slotseconden kon Ilias Bouzit de bal van grote afstand in het lege doel schieten: 5-2.

Door de nederlaag raakt FC Marlène de zesde plaats weer kwijt aan ZVV Eindhoven. FC Marlène treft in de laatste twee wedstrijden koploper Tigers Roermond en nummer drie Hovocubo en weet dat het in ieder geval eenmaal moet winnen en dan nog afhankelijk is van wat de Brabanders doen.

Vrouwen
De vrouwen van FC Marlène waren al zeker van de koppositie en speelden op de laatste speeldag van de reguliere competitie bij de nummer twee in de stand, Os Lusitanos. De Amsterdammers wonnen begin deze maand nog van FC Marlène na een zinderende bekerfinale, maar in de voorjaarspoule was het voor de tweede maal de ploeg van Mo Bouchibti die te sterk was. Een doelpunt van Simone Hand bleek uiteindelijk genoeg voor de zege (0-1), waardoor FC Marlène de competitie eindigt met acht punten voorsprong.

In de halve finale van de play-offs zal FC Marlène het in twee wedstrijden moeten opnemen tegen de winnaar van ZV Libertas-EXS Zwolle, die elkaar komende week treffen. Nummer twee Os Lusitanos treft de winnaar van ZVG Cagemax-Drs. Vijfje. De halve finales staan gepland op 10 en 17 mei. De winnaars van de halve finale treffen elkaar vanaf 24 mei in de finale die over een "best-of-three" gaat.